CURSA POPULARĂ

Program

07.00-08.30 Validarea înscrierilor, predarea declarațiilor de responsabilitate și ridicarea kitului de participare de la Centru Multicultural și Educațional Săcele

09.00 START CURSA POPULARĂ, PIATRA MARE MOUNTAIN RUNNING și BUNLOC TRAIL RACE

10.30-16.00 Sosire concurenți, Gulaș Party

16.00 FESTIVITATEA DE PREMIERE în cadrul festivitații generale

Echipament obligatoriu:

Numărul de concurs, care va fi înmânat la validarea înscrierii.

Echipament recomandat:

Încălțăminte adecvată alergării montane
Căciula/Bentiță/Șapcă
Bluză cu mânecă lungă
Pantaloni lungi
Geacă de ploaie
Borsetă/rucsac
Bidon apa
Mănuși, Bețe, Fluier

În caz de vreme rea, echipamentul recomandat poate devine obligatoriu

Descriere Traseu:

Cursa Populară va avea startul simultan cu celelalte 2 probe de alergare ale festivalului, respectiv probele de 15 și 30 de km. Așadar startul va fi în centrul Săcelelui, în Piața Libertății, la Statuie. Se va urma Bulevardul Brașovului (strada principală) 2 km, apoi se va face dreapta pe strada Canalului, și se va urca pe drumul asfaltat încă 1 km. După ieșirea din zona de case, celelalte două probe vor face dreapta urcând pieptiș spre Bulnoc, iar Cursa Populară va continua drumul forestier ce urcă înainte. După încă 200 de metri, traseul va face stânga și va cotinua să urce încă câteva sute de metri, apoi va coborâ spre Valea Morii urmând același drum forestier.

La kilometrul 6, în dreptul Pensiunii Piatra Netedăm, veți avea punct de alimentare. Apoi se părăsește drumul forestier, se va merge inițial printr-o poieniță și apoi pe o potecuță care coboară spre Valea Cernatului. Încă 500 de m pe străduțe și veți ajunge la finish.

Timpul limită total va fi de 3 ore.