PROBE

Am pregatit pentru voi o serie de probe sportive

ORIENTARE SPORTIVĂ


Orientarea este sportul ce constă în parcurgerea unui traseu, într-un teren necunoscut, materializat printr-o succesiune de posturi de control ce trebuiesc atinse; sportivul alege ruta între posturile de control, cu ajutorul hărții și al busolei, trebuie să se orienteze și să ia decizii rapide în timp ce se deplasează cu o viteză mare.

DETALII

Orientarea este un sport în care se îmbină atât calitățile fizice, cât și cele intelectuale. Este un sport care implică cheltuieli reduse de organizare a competițiilor cât și pentru participare la acestea, fiind potrivit pentru ambele sexe și pentru toate vârstele.

BUNLOC VERTICAL RACE


Este un concept mai rar întâlnit la noi în țară ce constă în parcurgerea unei porțiuni montane pe o distanță relativ scurtă (3km) dar cu o diferență de nivel pozitivă mare (500m). Astfel pe traseu predomină urcarea și câștigă cel care ajunge în cel mai scurt timp în vârf. Startul va fi individual.

Proba nu necesită o pregătire mare în prealabil, putând fi parcursă și de cei care nu au antrenament specific dar care fac trasee pe munte. Este important să nu pornești cu viteză mare la început, ca să poți rezista până la final. Dacă știi să le folosești, bețele vor fi foate utile.

BUNLOC TRAIL RUNNING


Este o probă de alergare montană accesibilă oricărui pasionat de mișcare în aer liber, ce constă în 15 km cu o dferență de nivel pozitivă de 700 m pe dealurile din apropierea Municipiului Săcele. După ieșirea din oraș traseul este destul de sălbatic, fiind mai puțin circulat de turiști pe unele porțiuni, iar peisajele te încarcă cu energie la tot pasul.

DETALII

Apariția acestui concurs s-a datorat obiectivelor noastre de a face sport pe orizontală dar și pe verticală, de a contribui cu spirit și emoție la consolidarea comunității de alergători montani și de a crea un cadru de sportivi și în Săcele.

PIATRA MARE MOUNTAIN RUNNING


Este o probă de anduranță a festivalului și singura care atinge Vârful Piatra Mare (1844m). Necesită pregătire în prealabil și constă în alergarea a 30 km cu 1500 m diferență de nivel pozitivă.

Participanții vor putea admira Brașovul pe trepte diferite de altitudine și vor parcurge frumoasa Vale a Gârciniului. Se impune un echipament minim obligatoriu indiferent de condițiile meteo.

PARAPANTĂ PUNCT FIX


Parapantismul este un sport aeronautic recreativ sau competiţional. Parapanta face parte din categoria aparatelor de zbor dirijabile uşoare, fiind un sport accesibil care implică costuri mai reduse în comparaţie cu alte activităţi aeronautice.

DETALII

Echipamentul de bază este format din: aripă, seletă, paraşuta de rezervă, cască, bocanci. Toate aceste componente de bază sunt foarte bine construite şi, dacă sunt folosite cu grijă, vor îmbătrâni foarte greu. Având în vedere acest aspect, se poate spune că parapantismul este un sport foarte sigur.