BUNLOC TRAIL RUNNING

Program

07.00-08.30 Validarea înscrierilor, predarea declarațiilor de responsabilitate și ridicarea kitului de participare de la Centru Multicultural și Educațional Săcele

09.00 START CURSA POPULARĂ, BUNLOC TRAIL RUNNING și PIATRA MARE MOUNTAIN RUNNING

10.30-16.00 Sosire concurenți, Ospăț cu bunătățuri Selgros la Centrul Multicultural și Educațional Săcele

16.00 FESTIVITATEA DE PREMIERE în cadrul festivitații generale

Echipament obligatoriu:

Încălțăminte adecvată alergării montane și numărul de concurs, care va fi înmânat la validarea înscrierii.

Echipament recomandat:

Căciula/Bentiță/Șapcă
Bluză cu mânecă lungă
Pantaloni lungi
Geacă de ploaie
Borsetă/rucsac
Bidon apa
Mănuși, Bețe, Fluier

Descriere Traseu:

Startul va avea loc în centrul Municipiului Săcele, lângă primarie, de lângă statuia Soldatului Necunoscut. Se va porni pe Bulevardul Brasovului ( strada principală) și se vor strabate trei dintre cele 7 sate, respectiv Cernatu Turcheș și Baciu. După 2 kilometri, veți părasi strada principală, veți face stânga și veți urca încă un kilometru pe o strada asfaltată.

După ce se iese din zona caselor se continuă în urcare pe un drum de căruță, traseu numit Călicele și veți ieși în zona median a Bunlocului, Aici veți avea parte de o bucată fals plată, unde vă veți putea bucura și de alergare și de panorama orașului Brașov în acelaș timp. În zona fostei Cabane Bunloc veți face stânga și se va urca pe fostele părtii de schi, inițial catre Cabana Sava, apoi spre vârful Bunlocului.

La Cabana Sava ( kilometru 6) va fi amenajat primul post de Alimentare. Tot aici veți avea și timp limită - 1h30min de la start. După Cabana urmează o urcare abrupt și solicitantă. Aproape de urcarea acesteia, nu vom face stânga spre telescaun, ci vom merge înainte, urmărind poteca banda albastră care leagă Bunlocul de Piatra Mare. După 300 de metri de la intrarea pe poteca vom întâlni o intersecție unde cei de la proba Piatra Mare Mountain Running vor merge către dreapta spre Peștera de Gheță și Cabana Piatra Mare iar traseul Bunloc Trail Running va face stânga, urmând o porțiune mai sălbatică, cu un sigle trail excelent de alergare, apoi urmează încă un urcuș scurt dar susținut până în Piatra Poienii iar apoi va începe o coborâre frumoasă prin Valea Mușatului spre Valea Gârcinului.

La ieșirea din pădure ne vom reîntâlni cu traseul lung și vom face stânga către ultima urcare, cea spre Curmătura Turcheșului. De aici, veți coboră spre Finish, dar nu înainte de a mai bea niște apă din ultimul post de alimentare, cel de la Pensiune Piatra Netedă (kilometrul 13). De aici jumatate de kilometru pe o muchie cu iarba, apoi faceți dreapta pe un sigle trail ce vă va scoate pe strazile din Cernatu și în încă o jumatate de kilometru și ați terminat cursa Bunloc Trail Running. Timpul limită total va fi de 4 ore.

Translate »