PIATRA MARE MOUNTAIN RUNNING

Program

07.00-08.30 Validarea înscrierilor, predarea declarațiilor de responsabilitate și ridicarea kitului de participare de la Centru Multicultural Săcele

09.00 START PIATRA MARE MOUNTAIN RUNNING și BUNLOC TRAIL RACE

10.30-16.00 Sosire concurenți, Ospăț cu bunătățuri Selgros la Centrul Multicultural și Educațional Săcele

16.00 FESTIVITATEA DE PREMIERE în cadrul festivitații generale la Centrul Multicultural și Educațional Săcele

Echipament obligatoriu:

Încălțăminte adecvată alergării montane și numărul de concurs, care va fi înmânat la validarea înscrierii.

Echipament recomandat:

Căciula/Bentiță/Șapcă
Bluză cu mânecă lungă
Pantaloni lungi
Geacă de ploaie
Borsetă/rucsac
Bidon apa
Mănuși, Bețe, Fluier

Descriere Traseu:

Startul va avea loc în centrul Municipiului Săcele, lângă primarie, de lângă statuia Soldatului Necunoscut. Se va porni pe Bulevardul Brasovului (strada principală) și se vor strabate trei dintre cele 7 sate, respectiv Cernatu Turcheș și Baciu.
După 2 kilometri, veți părăsi strada principală, veți face stânga și veți urca încă un kilometru pe o strada asfaltată. După ce ieșiți din zona caselor se continuă în urcare pe un drum de căruță, traseu numit Călicele și veți intra în zona mediana a Bunlocului. Aici veți avea parte de o bucată fals plată, unde vă veți putea bucura și de alergare și de panorama orașului Brașov în același timp. În zona fostei Cabane Bunloc veți face stânga și se va urca pe fostele părtii de schi, inițial către Cabana Sava, apoi spre vârful Bunlocului.

La Cabana Sava (kilometrul 6) va fi amenajat primul post de Alimentare. Tot aici va fi primul timp limită, respectiv o oră jumătate de la start. După Cabana urmează o urcare abrupt și solicitantă. Aproape de urcarea acesteia, nu vom face stânga spre telescaun, ci vom merge înainte, urmărind poteca banda albastră care leagă Bunlocul de Piatra Mare. După 300 de metri de la intrarea pe poteca vom întâlni o intersecție unde cei de la proba Bunloc Trail Running vor face stânga prin Valea Mușatului spre Valea Gârcinului, iar traseul Piatra Mare Mountain Running va merge catre dreapta spre Peștera de Gheță și Cabana Piatra Mare.

Următoarea porțiune este una mai sălbatică, cu un single trail solicitant, cu urcușuri și coborâșuri, cu copaci de sărit, dar care ne va scoate în poiana dinaintea Cabanei Piatra Mare, la intersecția cu Drumul Familiar. De aici continuăm pe drumul familiar și ajungem la Cabana Piatra Mare ( kilometrul 12) , al doilea punct de alimentare și al doilea timp limită al traseului, 3 ore jumătate de la start. Urmează o bucată mai puțin înclinată înițial, dar jumatate de kilometru panta va crește și vom urma inițial o potecă abruptă cu grohotiș prin pădure, apoi vom ieși în gol alpin și putem admira peisajele stâncoase ale Pietrii Mari.

Odată ajunși în platou, mai avem de bifat Vârful Piatra Mare, 1848 m, după 13 kilometri jumătate de la start. De aici vom continua la vale pe fosta graniță dintre Țara Românească și Austro-Ungaria, pe poteca marcată cu triunghi albastru. După ce vom intersecta drumul forestier ce leagă Săcelele de Predeal și Azuga vom face stânga și vom continua pe el 3,5 kilometri până la Stâna lui Punkosti (kilometrul 20,5) , fost pichet de grăniceri, unde veți întâlni al treilea punct de alimentare.

Veți continua coborârea preț de încă 2 kilometri pe forestier și apoi veți face stânga și veți urmări limita dintre liziera pădurii și fânețele din Valea Gârcinului. La kilometru 25,5 vă veți întâlni cu traseul Bunloc Trail Running, care vine din stânga. Veți continua cu ultima urcare, cea spre Curmătura Turcheșului. De aici, veți coborâ spre Finish, dar nu inainte de a mai bea puțină apă din ultimul post de alimentare, cel de la Pensiune Piatra Netedă (kilometrul 28). De aici jumatate de kilometru pe o muchie cu iarbă, apoi faceți dreapta pe un sigle trail ce vă va scoate pe strazile din Cernatu și după încă o jumatate de kilometru veți terminat cursa Piatra Mare Mountain Running. Timpul limită total va fi de 7 ore.

Translate »